Поповић: Грачаница ће бити велико градилиште

Председник општине Грачаница Срђан Поповић отворио је деоницу будуће примарне саобраћајнице кроз Грачаницу, дужине 440 метара.

Истакавши како је изузетно задовољан учињеним те да новосаграђени пут представља први корак ка урбанизацији, који ће олакшати кретање кроз Грачаницу, Поповић је додао:

„Ово је веома значајан инвестициони пројекат за општину и саму Грачаницу, јер смо почели са првом фазом урбанизације. Изградњом овог пута растеретићемо саобраћај кроз центар Грачанице, јер ће се спојити са путем Грачаница – Лапље Село, а осим тога деоница је важна и зато што пролази поред Дома културе и болнице“, навео је председник општине Грачаница .

Поповић је нагласио да друга фаза радова предвиђа изградњу моста преко Грачанке.

„Тренутно се ради на изградњи моста преко реке, а са изградњом друге деонице наставиће се у другој фази наредне године. Укукпно ће цела саобраћајница кроз Грачаницу бити дужине 1.000 метара“, казао је он.

Поповић је обећао да ће Грачаница бити белико градилиште, као и да нас у будућности очекује још посла, улагања и пројеката.

Говорећи о путној инфраструктури, Поповић је навео  да ће се локална самоуправа потрудити да до Нове године обнови вертикалну и хоризонталну сигнализацију и пешачке прелазе.