Велика акција „28. јуна“ Догодине у Призрену!

Хуманитанра организација Срба из дијспоре „28. јун“, покреће акцију „Догодине у Призрену“. Предвиђено је да се, у оквиру акције, до Православне Нове године, сакупе поптиси за петицију против  нзависности јужне српске покрајине. Како се наглашава у саопштењу достављеном медијима, „петиција, састављена од поптиса сваке особе која брине за Косово и Метохију, официјално ће бити приложена УН-у“,  чиме би ова хуманитарна организација искористила свој специјални коснултативни статус који ужива у тој кровној светској организацији.  

Из „28. јуна“ подсећају да ће организовати различите догађаје на сваком континенту, на којима ће упознавати људе са проблемима са којима се свакодневно суочавају Срби на Косову и Метохији.

Акција подразумева и доставу медицинске помоћи у вредности од милион долара установама у Србији, Републици Српској и Крајини, те достављање новогодишњих поклона српској деци на КиМ. Како се на крају истиче. пројекат ће бити завршимо великом донацијом манастиру Светих архангела у Призрену.

И.М.