Весељи од Француске затражио подршку за чланство у Интерполу

Председник Скупштине Косова Кадри Весели, разговарао је данас у Приштини са директорком за Европу у Министарству за европске и спољне послове Француске, Флоренс Мангин о  продубљивању сарадње између Косова и Француске. Тема разговора била су и политичка дешавања са посебним нагласком на кораке које је Косово предузело на свом путу ка евроатлантским интеграцијама и чланству у међународним организацијама.

Весељи се на почетку захвалио Мангиновој на подршци коју Француска пружа Косову у свим областима и процесима. Шеф Скупштине је посебну пажњу посвети евроатлантској агенди и потреби Косова за даљом подршком, како се наглашава, пријатељских земаља,  као што је Француска.

Весељи и Мангинијева

Весели је нагласио да је Француска подржала Косово на европском путу и ​​док званичан Париз несебично помаже у завршној фази либерализације визног режима за Косово,  али је и захтевао интезивнију подршка Француске за чланство Косова у Интерполу.

„Косово је испунило све критеријуме потребне за либерализацију визног режима и добило неопходну процену од Европске комисије и Европског парламента. Сада очекујемо јасан потез из земаља чланица ЕУ. Наставићемо наш пут реформи на европској агенди. Адреса Косова је Европска унија и НАТО и ми ћемо следити овај пут „, нагласио је Весељи.

Флоренс Мангин је рекла да ће подржати европски пут Косова, као и захтев за  чланство у Интерпол, те да ће учествовати у јачању економске сарадње између њене земље и Косова.

И.М.