„Budi to što jesi“, na festivalu u Prokuplju

Amatersko pozorište „Janićije Popović“ iz Gračanice izvleo je za decu Predkolske ustanove „Neven“ u Prokuplju lutkarsku predstavu „Budi to što jesi“.  Nastup mladih glumaca iz Gračanice je održan u sklopu međunarodnog pozorišnog festivala za decu i mlade „Lektirići ex yu fest“.

Tigar koga je u predstavi igrao Đorđe Jorgić nekoliko puta je dobio aplauze na otvorenoj sceni.  „Najvažnije je da smo svi dobro odigrali predstavu a ne koje dobio najviše aplauza, zadovoljan sam kako je ceo ansambl igrao” rekao je Jorgić.

Đorđe Jorgić

Domaćini su zadovoljni nastupom dece glumaca iz Gračanice.

„Prijatno sam iznenađen kako su vaši mladi glumci odigrali predstavu. Predstava je bila jako lepa i zanimljiva. Bila je i poučna. Sudeći po reakciji dece najviše im se dopao tigar“ rekao je umetnički di⁠rektor festivala Zoran Cvetković.

Pozorišni festival za decu i mlade „Lektirići ex yu fest“ organizuje Narodna biblioteka „Rade Drainac“ iz Prokuplja, takmičarskog je karaktera. Ovogodišnji festival je šesti po redu i trajaće do 15. novembra i okuplja pozorišne ansamble iz Makedonije, Republike Srpske i Srbije.

Odlazak lutkarske predstave „Budi to što jesi“ na festival „Lektirići ex yu fest“ pomogla je Opština Gračanica.