Српска листа:  Због штетних мера Приштине наше деловање у Скупштини Косова у потпуности опозиционо!

Српска листа захтева моментално повлачење штетних мера и пореза од 10% на производе из централне Србије које је усвојила влада у Приштини, а који најдиректније угрожавају опстанак Срба на Косову и Метохији повећањем цена основних животних намирница. Српска листа је добила 90% подршке Срба како би их штитила од оваквих једностраних потеза Приштине, наводи се у саопштењу ове листе.

„Наше деловање у приштинском парламенту биће од сада у потпуности опозиционо, нећемо подржавати владине преглоге, а подржаћемо сваки предлог за рушење владе, због оваквих мера и односа власти према нашим интересима, према Србији и региону.

Не тражимо ништа ново већ захтевамо поштовање постојећег ЦЕФТА споразума, коначни почетак примене бриселског споразума о Заједници српских општина и других обавеза према српском народу на Косову и Метохији и свима у региону.

Српска листа наводи да ће, уколико се противправне мере Приштине не повуку, грађане позвати на мирне протесте.

„Српска листа је принуђена да се одлучи на овакав вид политичког деловања како би заштитила виталне интересе грађана српске националности, који већ трпе велику штету због противправног деловања Приштине“.

Српска листа наводи да Срби на Косову и Метохији не могу и не желе да буду таоци неодговорних албанских представника и њихове демагошке и хировите борбе за сопствени политички опстанак.