Srpska lista:  Zbog štetnih mera Prištine naše delovanje u Skupštini Kosova u potpunosti opoziciono!

Srpska lista zahteva momentalno povlačenje štetnih mera i poreza od 10% na proizvode iz centralne Srbije koje je usvojila vlada u Prištini, a koji najdirektnije ugrožavaju opstanak Srba na Kosovu i Metohiji povećanjem cena osnovnih životnih namirnica. Srpska lista je dobila 90% podrške Srba kako bi ih štitila od ovakvih jednostranih poteza Prištine, navodi se u saopštenju ove liste.

„Naše delovanje u prištinskom parlamentu biće od sada u potpunosti opoziciono, nećemo podržavati vladine pregloge, a podržaćemo svaki predlog za rušenje vlade, zbog ovakvih mera i odnosa vlasti prema našim interesima, prema Srbiji i regionu.

Ne tražimo ništa novo već zahtevamo poštovanje postojećeg CEFTA sporazuma, konačni početak primene briselskog sporazuma o Zajednici srpskih opština i drugih obaveza prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i svima u regionu.

Srpska lista navodi da će, ukoliko se protivpravne mere Prištine ne povuku, građane pozvati na mirne proteste.

„Srpska lista je prinuđena da se odluči na ovakav vid političkog delovanja kako bi zaštitila vitalne interese građana srpske nacionalnosti, koji već trpe veliku štetu zbog protivpravnog delovanja Prištine“.

Srpska lista navodi da Srbi na Kosovu i Metohiji ne mogu i ne žele da budu taoci neodgovornih albanskih predstavnika i njihove demagoške i hirovite borbe za sopstveni politički opstanak.