Игор Симић: Скупштина Косова не поштује пословник

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Игор Симић

Посланици Српске листе ће сутра присуствовати ванредној седници Скупштине Косова, али неће гласати ни за један предлог закона, каже посланик Игор Симић.

За сутра је заказана ванредна седница Скупштине Косова, на којој би, како пише у позивници достављеној медијима само на албанском језику, на дневном реду требало да се нађу закони из области људских права и закони важни за даље евроинтеграције Косова.

Потпредседник и посланик Српске листе Игор Симић, каже да за саму седницу и гласање није испоштована скупштинска процедура.

“На сутрашњој седници ћемо бити присутни, али наглашавам да је та седница сазвана без поштовања пословника о раду парламента који захтева да закони пре усвајања, прођу кроз све обавезне одборе у скупштини”, изјавио је Симић за портал Грачаница Онлајн, наглашавајући да посланици Српске листе убудуће неће подржавати владине предлоге, већ ће деловати као опозиција.

Како сазнајемо, сутра би на дневном реду косовског парламента, између осталог, требало да се нађу: Нацрт закона о кривичном коду, Нацрт закона о конфисковању имовине, Нацрт закона о дисциплини тужиоца и судија, као и Нацрт закона о обавештајним службама.

Посланици Српске листе су добили дневни ред на српском језику и како кажу нису задовољни, као и много пута до сада, квалитетом превода, па и називима горе поменутих закона.

Анђелка Ћуп