Igor Simić: Skupština Kosova ne poštuje poslovnik

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Игор Симић

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Игор Симић


Poslanici Srpske liste će sutra prisustvovati vanrednoj sednici Skupštine Kosova, ali neće glasati ni za jedan predlog zakona, kaže poslanik Igor Simić.

Za sutra je zakazana vanredna sednica Skupštine Kosova, na kojoj bi, kako piše u pozivnici dostavljenoj medijima samo na albanskom jeziku, na dnevnom redu trebalo da se nađu zakoni iz oblasti ljudskih prava i zakoni važni za dalje evrointegracije Kosova.

Potpredsednik i poslanik Srpske liste Igor Simić, kaže da za samu sednicu i glasanje nije ispoštovana skupštinska procedura.

“Na sutrašnjoj sednici ćemo biti prisutni, ali naglašavam da je ta sednica sazvana bez poštovanja poslovnika o radu parlamenta koji zahteva da zakoni pre usvajanja, prođu kroz sve obavezne odbore u skupštini”, izjavio je Simić za portal Gračanica Onlajn, naglašavajući da poslanici Srpske liste ubuduće neće podržavati vladine predloge, već će delovati kao opozicija.

Kako saznajemo, sutra bi na dnevnom redu kosovskog parlamenta, između ostalog, trebalo da se nađu: Nacrt zakona o krivičnom kodu, Nacrt zakona o konfiskovanju imovine, Nacrt zakona o disciplini tužioca i sudija, kao i Nacrt zakona o obaveštajnim službama.

Poslanici Srpske liste su dobili dnevni red na srpskom jeziku i kako kažu nisu zadovoljni, kao i mnogo puta do sada, kvalitetom prevoda, pa i nazivima gore pomenutih zakona.

Anđelka Ćup