Малагурски: Француска фалсификује историју и понижава Србију

Француска је најгнусније понизила Србију. Иако су у Првом светском рату косовски Албанци махом дочекали аустроугарске и бугарске окупаторе као “ослободиоце”, саопштио је Редитељ Борис Малагурски на свом фејсбук налогу.

На обележавању Дана примирја у Паризу, председник тзв. “Републике Косово” Хашим Тачи, добио је место у другом реду, а њихова квази-застава се вијорила у катедрали Нотр Дам. Председник Србије није добио место ни на истом подијуму где су били лидери водећих земаља победница у рату.
Вез обзира којег сте политичког опредељења, ово је велики шамар за Србију, понижење без оправдања. Србија је победила у Првом светском рату, изгубила је 28% становништва (већи проценат од свих других), преко 60% мушке популације и ослободила своју територију од окупатора. Наши преци су гинули за слободу и време је да им се одужимо одбраном истине, саопштио је Малагуски који је најавио снимање “Тежине ланаца 3“, који ће бити, како је рекао, његов скроман доприос, протиф фалсификовања историје и истине.