Породица Јовановић из Горње Гуштерице добила кров над главом

Кућа за усељење, фото: Општина Грачаница

Председник општине Грачаница Срђан Поповић. уручио је данас кључеве новоизграђене куће породици Јовановић из Горње Гуштерице, која је до сада живела у тешким условима.

„Лично, као човек, сам задовољан што смо успели да усрећимо породицу Јовановић, коју смо већ дуго времена помагали и ово је крна наше помоћи. Захвалан сам извођачу радова, кућа завршена месед дана пре рока јер је жеља породице бида да се у свој нови дом усели пре крсне славе. Веома ми је драго што ће у новој кући дочекати госте и прославити Аранђеловдан“, казао је Поповић.

Поповић је кључеве нове куће уручио домаћину Зорану, а и домаћица Снежана није крила своју радост.

„Кућа је веома лепа. Нема више вангли и корита пуних воде због крова који је прокишњавао на старој кући. Када ми дођу унуци боравиће на сувом“, испричала је Снежана.

Нова кућа Јовановића је површине 62 метара квадратних и састоји се од дневног боравка са трпезаријом, две спаваће собе, ходник и купатило. Изграђена је средствима општине Грачаница, на основу Правилника и програма социјалне карте, који предвиђа финансирање посебних програма становања.

Поповић је истакао да ће општина Грачаница наставити да помаже угрожене породице.

Дрва за огрев за породицу Петровић из Грачанице
Дрва за огрев и животне намирнице уручене породици Петровић из Грачанице

Предсетавнцици општине Грачаница у друштву градоначелника Срђана Поповића обишли су данас браћу Петровић из Грачанице, који су остали без родитаља, допремивђи им том приликом дрва за огрев и пакете и једну количину  животних намирницама.

Немања, Михајло и Страхиња Петровић били су у школи, па се у њихово име општини Грачаница на допремљеној помоћи захвалио стриц Владимир који брине о њима .