Симић: Не постоји политичка воља већинских партија за решавањем проблема грађана

Посланици Српске листе гласали су данас за наставак ванредне седнице Скупштине Косова, која је требало да расправља о сканалозној и лошој спољној политици коју води ресорни министар Беџет Пацоли.

Са 57 гласова за, пет против и једним уздржаним седница је одложена, како је наглашено, до повратка министра иностраних послова Косова, Беџета Пацолија који ће у Дубаију присуствовати генералној конференицији Интерпола.

Потпредседник Српске листе Игор Симић оцењује да је ово наставак серије догађаја који доказују да не постоји политичка воља за решавањем проблема грађана.

„ То је нешто на шта, на жалост, нико не реагује и то је наставак неких политичких потеза који нису у интересу никога ко живи на простору Косова и Метохије, као и што је и одлука да се повећа царина од 10% на увоз робе из Србије и Црне Горе“, рекао је Симић.

Дуда Баље, парламентарна група 6 плус, фото. В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Посланица парламентарне групе Шест плус, Дуда Баље сличног је мишења и каже да представници Владе, премијер Рамуш Харадинај и министар спољних послова Беџет Пацоли, свесно нису учествовали на ванредној седници Скупштине Косова.

„Мислим да Влада свесно није учествовала на данашњој седници с обзиром на то да се за четири дана очекују дешавања око Интерпола. Мислим да је ово био практично планиран потез Владе да се бојкотује ова седница“, рекла је Баље.

Емилија Реџепи, Алијанса за будућност Косова, фото: В.Ћуп, ГрачаницаОналјн

Емилија Реџепи из Алијансе за Будућност Косова каже да су посланици још током протекле недеље добили службена обавештења о томе да чланови Владе неће присуствовати седници.

„Знате како, ми смо посланици и ако добијемо потписе 30 – 40 посланика да о некој теми треба да се расправља, онда требамо испоштовати и оне посланике који су желели да то данас буде на дневном реду“, рекла је Реџепи.

Ванредна седница Скуштине Косова била је заказана на захтев 42. посланика са једином тачком дневног реда, лошом и скандалозном спољном политиком Косова коју води министар спољњих послова Беџет Пацоли и његово ресорно министарство.

И. Миљковић