Божидар Шарковић: Дашићево хапшење лоша порука метохијским Србима

„Хапшењем Милисава Дашића из Осојана, привремена косовска Влада, али и Министарство унутрашњих послова Косова желе да повратницима у Метохији пошаљу поруку да су сви на некаквим листама за хапшење“, каже Председник привремног органа за општину Клина, Божидар Шарковић за портал Грачаница онлајн.

Шарквић не искључује могућност да је Дашићево хапшење демонстрација силе приштинских власти, која се, каже, нимало случајно, одвија баш пред конференцију Интерпола на којој албанска страна очекује да Косово буде примљено у ту светску организацију.

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Клина панорама

„Министарство унутрашњих послова Косова жели да пошаље поруку Србима у повратничким селима у општинама Клина, Исток и Пећ, да се налазе на некаквим листама за хапшење, због наводних злочина. Очигледан пример за то је Милорад Зајић из Клине који се већ десет месеци налази у кућном притвору због наводног ратног злочина, а човек ни мрава није згазио“, рекао је Шарковић.

Како је јавила РТС Милисав Дашић (54) ухапшен је на админисративном прелазу Јариње, на северу Косова, због неплаћене саобраћајне казне.

Председник привременог органа за општину Клина, Божидар Шарковић каже да је Дашићево хапшење највише уплашило и збунило чланове његове породице, јер су се са њим у аутобусу налазиле његова ћерка и братаница. Вест која се брзо проширила забринула је и Србе повратнике у метохијским селима.

Према Шарковићевим речима косовска полиција је наредила да се аутобус, који је превозио путника из центалне Србије до повратничких места у Метохији, удаљи са административног прелаза, а потом је Милисава Дашића извлела из возила и ухапсила га.

„Дашићево хапшење је узнемирило Србе у повратничким селима у Метохији, али их је и охрабрило да морају да истрају у борби за истину и правду, за повратак отете имовине и проналазак својих киднапованих и отетих“, нагласио је Божидар Шарковић.

Милисав Дашић  је рођен је у Брестовику код Пећи, а више година живи у Осојану, где је засновао породицу.

И. Миљковић