fbpx

Suvi Do: Podeljeni ključevi od 16 stanova za socijalno ugrožene porodice iz okoline Lipljana

Срђан Поповић, додела станова у Сувом долу, фото: Општина Грачаница

Predsednik opštine Gračanica, Srđan Popović uručio je u Suvom Dolu ključeve od 16 stanova socijalno ugroženim porodicama i mladim bračnim parovima. „Projekat socijalnog stanovanja jedan od najznačajnijih u opštini Gračanica u oblasti brige o ljudima“, naglasio je Popović.

Prvi čovek Gračanice je istakao da ukoliko stabilizujemo porodice, možemo da opstanemo ovde.

„ Ovo je srećan dan za mene, a verujem i za šesnaest porodica koje smo uspeli da udomimo. Ne planiramo da stanemo na ovome, imamo planove i za narednu godinu, jer nam je prioritet da mladim bračnim parovima i socijalnim kategorijama kojima nemaju način da sebi obezbede dom omogućimo najosnovnije uslove za život“, rekao je Popović.

Predsednik opštine Gračanica, Srđan Popović dodeljuje ključeve mladim bračnim parovima, foto: opština Gračanica

Potvrđeno je da je 24 stana u Lapljem Selu u završnoj fazi i da se očekuje da će i oni vrlo brzo biti dodeljeni onima kojima su najpotrebniji.

„Osim toga u toku je izgradnja još 12 stana u Donjoj Gušterici. To govori da se opština Gračanica trudi da pomogne onima kojima je pomoć potrebna“, dodao je Popović.

Foto: info služba Opštine Gračanica

Četvoročlana porodica Janković krov nad glavom čekala je više godina.

„Nakon 15 godina u tuđoj kući dobili smo svoj krov nad glavom. Veliki je ovo događaj za nas, posebno jer večeras proslavljamo slavu i u buduće ćemo goste dočekivati u svom domu. Zahvaljujemo se opštini Gračanica i predsedniku Srđanu Popoviću što su nam pomogli“, rekao je Suzan Janković.

Ugovor o korišćenju stana u Suvom Dolu potpisala je i tročlana porodica Čepkenović.

„Prezadovoljni smo, za nas ovo znači novi početak i novi život. Živeli smo šest godina kao podstanari u kući u Lipljanu. Zahvaljujemo se opštini i predsedniku“, kazao je Aleksandar Čepkenović.

Vlasnici stanova u Suvom dolu sa predsednikom Opštine Gračanaica

Stan je dobila i četvoročlana porodica Jović iz Suvog Dola.

„Osećamo se veoma lepo i ovo je za nas jedan od najsrećnijih dana u životu. Rešili smo veliko životno pitanje i verujem da će od danas biti mnogo lakše. Znači nam mnogo, da živimo ovde, da i dalje stvaram porodicu“, kaže Ivan Jović.

U Suvom Dolu sredstvima opštine Gračanica izgrađene su četiri zgrade sa ukupno 16 stambenih jedinica namenjenih socijalno ugroženim porodicama i mladim bračnim parovima. Devet porodica ugovore o korišćenju stanova potisalo je početkom jula, a preostalih sedam porodica to je učinilo danas, nakon čega je u Suvom Dolu organizovana dodela ključeva.

(infomrativna služba OG)

%d bloggers like this: