fbpx

Veselji u Briselu sa Mogerinijevom

Кадри Весељи и Федерика Могерини

Predsednik Skupštine Kosova, Kadri Veselji boravi u Briselu, gde se sastao sa visokom predstavnicom  za spoljnu politiku i bezbednost Evropske unije, Federikom Mogerini, saopštila je služba za odnose sa javnošću Skupštine Kosova.

Veseli i Mogerinijeva su razgovarali o  situaciji na Kosovu i putu ka evropskim integracijama, sa posebnim naglaskom na realizaciji procesa vizne liberalizacije.

Kadri Veselji i Federika Mogerini

Šef Skupštine Kosova rekao je da je Kosovo ispunilo sve potrebne kriterijume za liberalizaciju viznog režima. On je ocenio da je članstvo u EU nacionalni cilj Kosova i da  predstavlja politički konsenzus svih subjekata.

Predsednik kosovske Skupštine  je potvrdio institucionalnu odlučnost Kosova da sva otvorena pitanja između suseda reši dijalogom ,posebno sa Srbijom, i izrazio uverenje da će dijalog između, kako je rekao, „dve zemlje“ biti zaključen njihovim međusobnim priznavanjem .

Visoka predstavnica EU, Federika Mogerini je potvrdila podršku i posvećenost Evropske unije Kosovu na evropskom putu,  ali i na jačanju unutrašnjih kapaciteta.

I.M.

 

%d bloggers like this: