fbpx

Kancelarija za KiM: Na Jarinju zaustavljen odbojkaški tim iz Loznice, na Merdaru onemogućeno mladim umetnicima iz Gračanice da posete izložbu u Novom Sadu.

Фото А. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Danas je na Jarinju, na ulazu na Kosovo i Metohiju, zaustavljen odbojkaški tim iz Loznice koji je trebalo da odigra utakmicu u Kosovskoj Mitrovici, a izlazak sa Kosova i Metohije na Merdaru onemogućen je predstavnicima Doma kulture iz Gračanice koji su se uputili na izložbu mladih slikara u Novi Sad, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Direkotor Kancelarije Marko Đurić je ovom prilikom poručio Prištini da „neće moći da zaustavi život srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, i da će Srbi, uz podršku svoje države Srbije, pronalaziti načine da zaobiđu i prevaziđu njihove, kako je naglašeno, anticivilizacijske barijere“.

„Ekstremisti iz Prištine mogu da pokušaju da našem narodu uskrate hleb, mleko, lekove i sve ostalo što mu je potrebno za život, mogu da naše ljude opašu i bodljikavim žicama, ali Srbe i njihovu volju za život i opstanak na Kosovu i Metohiji niko neće moći da uguši i pokoleba. Naš narod na Kosovu i Metohiji će se odlučno, nepokolebljivo i istrajno getoizaciji suprotstaviti mirnim, nenasilnim, gandijevskim metodama“, zaključuje se na kraju saopštenja Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

%d bloggers like this: