Канцеларија за КиМ: На Јарињу заустављен одбојкашки тим из Лознице, на Мердару онемогућено младим уметницима из Грачанице да посете изложбу у Новом Саду.

Данас је на Јарињу, на улазу на Косово и Метохију, заустављен одбојкашки тим из Лознице који је требало да одигра утакмицу у Косовској Митровици, а излазак са Косова и Метохије на Мердару онемогућен је представницима Дома културе из Грачанице који су се упутили на изложбу младих сликара у Нови Сад, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Дирекотор Канцеларије Марко Ђурић је овом приликом поручио Приштини да „неће моћи да заустави живот српског народа на Косову и Метохији, и да ће Срби, уз подршку своје државе Србије, проналазити начине да заобиђу и превазиђу њихове, како је наглашено, антицивилизацијске баријере“.

„Екстремисти из Приштине могу да покушају да нашем народу ускрате хлеб, млеко, лекове и све остало што му је потребно за живот, могу да наше људе опашу и бодљикавим жицама, али Србе и њихову вољу за живот и опстанак на Косову и Метохији нико неће моћи да угуши и поколеба. Наш народ на Косову и Метохији ће се одлучно, непоколебљиво и истрајно гетоизацији супротставити мирним, ненасилним, гандијевским методама“, закључује се на крају саопштења Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије.