Поповић и Ардук: Помоћ станарима контејнерског насеља у Грачаници

Председник општине Грачаница Срђан Поповић и шеф УНХЦР-а на Косову, Ерол Ардук обишли су контејнерско насеље у Грачаници, како би увидели у каквим условима живе његови станари. Они су обећали и да ће изнаћи могућност да се људимам који живе у нехуманим условима помогне.

Шеф УНХЦР-а Ерол Ардук је навео да је циљ његове посете да се утврди статус интерно расељених лица и повратника.

„ Разговор је био веома конструктуван  и наше идеја у циљу решавању овог питања господин Поповић је прихватио. Изнео ми је и његову забринутост за особе и породице које живе у јако тешким условима на територији ове општине, али и о осталим категоријама становништва, било да је реч о расељеним лицима или повратницима“, рекао је Ардук.

Контејер насеље на Падалишту

Шеф УНХЦР-а је нагалсио да ће ова организација покушати да направи списак  потреба станара контернерског насеља, без обзира да ли је у питању храна или огрев за зиму.

„Само добром сарадњом између нас, општина и централних институција можемо обезбедити сигуран живот за повратнике. Безбедност је и даље велики проблем за повратнике зато је стабилност у њиховој свакодневници најважнија за повратак и опстанак“, рекао је Ардук.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић је нагласио да је данашња посета господина Ердука само наставак добре сарадње која је започета са УНФХЦР-ом, како би људима у контејнерском насељу побољшао живот.

„Већ смо дошли до неких идеја које је УНХЦР спреман да помогне у сваком погледу. Разумели смо се око многих ствари и на неки начин смо успели да поделимо обавезе, односно да видимо ко шта и на који начин може да помогне. Ми смо ове године успели да једној породици доделимо стан. Имамо јаку жељу и вољу и све иницијативе усмерићемо ка томе да се реше сви проблеми људи који живе у контејнерском насељу“, рекао је Поповић.

Прва количина хране станарима контенерског насеља на Падалишту у Грачаници биће додељена што пре обећао је Поповић, преноси служба за информисање Општине Грачанинца.