fbpx

Krađe u Pomoravskom regionu. U Gornjem Kuscu obijena crkva

Обијена црква у Горњем Кусцу, фото: Гњилане и околина, фејсбук

Organizovana grupa kriminalaca sinoć je na destak mesta u Gornjem Kuscu i Stanišoru, nadomak Gnjilana, izvršila ili pokušala više provala i krađa, konstatovala je policija koja je jutros oko devet časova obavila uviđaj i registrovala tragove najmanje pet počinilaca.

Sinoć je takođe provaljena crkva Sveti Sava u Gornjem Kuscu i obijena kasa u kojoj su vernici ostavljali crkvene priloge, javila je RTV Puls

„To je za naš veliki udarac, jer se napadaju i naše svetinje“, rekao je za tu televiziju crkvenjak Stanimir Nikolić, koji je slučaj prijavio policiji.

Kusce, obijena crkva, foto: Fejsbuk, Gnjilane i okolina

Sinoć, nešto posle ponoći, ukradeno je i vozilo Opel astra u Kuscui, vlastnika Marka Ristića, a u još u desetak kuća pokušane su krađe.

U obližnjem selu Stanišor, takođe posle ponoći, obijena je štala Srećka Kostića  iz koje su lopovi odneli kravu sa teletom.

U izjavi za Puls, potpredsednik opštine Novo Brdo Siniša Dimić osuđuje nove napade kriminalaca na imovinu srpskih meštana te opštine.

„Ovo je smišljeni akt nasilja nad srpskim stanovništvom kako bi se ekonomski oslabili. Evidentno je da kosovska policija nema dovoljno opreme, ljudstva, niti znanja da stane na put kriminalcima“, rekao je Dimić.

U poslednjih mesec dana, ovo je već šesti put da su zabeležene krađe imovine srpskih vlasnika u novobrdskom kraju, a na meti lopova su bile kuće, krupna stoka i vozila.

 

(izvor: RTV Puls)

%d bloggers like this: