Крађе у Поморавском региону. У Горњем Кусцу обијена црква

Организована група криминалаца синоћ је на дестак места у Горњем Кусцу и Станишору, надомак Гњилана, извршила или покушала више провала и крађа, констатовала је полиција која је јутрос око девет часова обавила увиђај и регистровала трагове најмање пет починилаца.

Синоћ је такође проваљена црква Свети Сава у Горњем Кусцу и обијена каса у којој су верници остављали црквене прилоге, јавила је РТВ Пулс

„То је за наш велики ударац, јер се нападају и наше светиње“, рекао је за ту телевизију црквењак Станимир Николић, који је случај пријавио полицији.

Кусце, обијена црква, фото: Фејсбук, Гњилане и околина

Синоћ, нешто после поноћи, украдено је и возило Опел астра у Кусцуи, властника Марка Ристића, а у још у десетак кућа покушане су крађе.

У оближњем селу Станишор, такође после поноћи, обијена је штала Срећка Костића  из које су лопови однели краву са телетом.

У изјави за Пулс, потпредседник општине Ново Брдо Синиша Димић осуђује нове нападе криминалаца на имовину српских мештана те општине.

„Ово је смишљени акт насиља над српским становништвом како би се економски ослабили. Евидентно је да косовска полиција нема довољно опреме, људства, нити знања да стане на пут криминалцима“, рекао је Димић.

У последњих месец дана, ово је већ шести пут да су забележене крађе имовине српских власника у новобрдском крају, а на мети лопова су биле куће, крупна стока и возила.

 

(извор: РТВ Пулс)