Српски покрет Двери: Ни наредне године ништа од економског развоја Србије

На КЗН у Народној скупштини Републике Србије шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић говорио је о предлогу Закона о буџету.

„Сагласан сам са Фискалним саветом који је оценио да предложени буџет не предвиђа довољно ефикасне мере за потребно убрзање привредног раста“ – рекао је Обрадовић. Он је поздравио инфраструктурна улагања у нове затворске јединице, јер ће те просторије бити неопходне када дође до смене ове власти.

Обрадовић је подсетио на изградњу гондоле у Београду, која кошта нешто више од 7 милиона евра, што је много више него златиборска која је далеко дужа и што је најбитније, финансирана је од стране локалне самоуправе.

Председник Двери је изразио забринутост што се наставља субвенционисање страних компанија у износу од 125 милиона евра парама грађана Србије и указао на то како је Влада извршила фискалну консолидацију. „Влада је извршила фискалну консолидацију тако што је опљачкала своје грађане. Жртве ове пљачке је 850 хиљада пензионера којима је отето 850 милиона евра, затим запослени у јавном сектору којима су смањене плате, жртва је и држава Србија којој сваког дана распродају природне ресурсе, као и сви они грађани чији су буџети погођени повећањем цена горива“ – нагласио је Обрадовић.

Како истиче, ставка из области заштите породице и деце је мања за 11 милиона евра од онога што је министар Ђорђевић обећао приликом усвајања Закона о финансијској подршци породици са децом и то је слика како ће ова власт да се бори за наталитет у 2019.години, али зато су акцизе на гориво подигли за 23 милиона евра. „За 4 године напредњачке власти акцизе на нафтне деривате повећане су за невероватних 200 милиона евра.“- рекао је он.

Обрадовић је на крају казао да је неприхватљиво повећање преплате за РТС и РТВ, јер је јавни сервис Србије постао медијски сервис СНС-а и због тога се поставља питање зашто би плаћали већу преплату да би сваког дана гледали Вучићева гостовања.

Говорећи о јавном дугу, који се за 6 година повећао за 10 милиона евра, Обрадовић је рекао да ће држава Србија наставити да се задужује у иностранству и да то потврђује промена дефиниције управљања јавним дугом.

„Да је напредњачка власт неискрена и да има договор са Албанцима говори и предлог ратификације Споразума о полицијској сарадњи, преко кога ће и Шиптари посредством Вучићевог пријатеља Раме добијати осетљиве безбедносне податке, јер је Рама договорио стварање Велике Албаније са Харадинајем, а Србија нити заказује седницу Скупштине на тему КиМ, нити тражи заказивање седнице Савета безбедности УН због ових отворених претњи Албанаца.“ – завршио је Обрадовић.