Oбрадовић: Наставак прогона Срба у Црној Гори

Правнику и професору Правног факултета у Косовској Митровици Дејану Мировићу црногорска полиција је забранила улазак у ту земљу.

Недавно је Влада Црне Горе ставила срспке интелектуалце на црну листу и забрнила им улазак у Црну Гору, о чему су Двери већ писале и упозоравале српску власт да заштити своје грађане од неоснованог прогона.

Међу тим грађанима налазе се и академик Матија Бећковић, историчар Чедомир Антић и поменути проф. др Дејан Мировић, који је данас добио писмену решење да не сме да уђе у Црну Гору, иако је родом из Бара и иако је путовао приватно, да би обишао породицу.

„Ово је наставак прогона Срба у Црној Гори и један од начина званичне Подгорице да покуша да уруши братске односе Срба и Црногораца, који су одувек били један народ.

Српски покрет Двери позива државне институције Србије да преузму све неопходне мере како би се заштитили интереси грађане Србије, како би се зауставио прогон Срба из Србије, а поготову Срба из Црне Горе у Црној Гори. Положај српског становништва у Црној Гори је никад гори и црногорске власти отворено врше прогон на свим што је српско.

Прекрајајући историју, прогањајући српско писмо, језик и Цркву, лишавајући слободе српске политичаре, званична Подгорица се поставила према Србима у Црној Гори на сличан начин као неке друге земље у окружењу у не тако далекој историји и то се мора зауставити.“ – рекао је Обрадовић.