АП „Јанићије Поповић“ гостује у Београду

Представе „Кући“ и „Насмејани снови“, Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“ из Грачанице биће изведене у Београду, у петак 7. децембра у 20 часова у просторијама УК „Вук Стефановић Караџић, док ће у суботу, такође у 20 часова, на камерној сцени Пете београдске гимназије бити одиграна предсатава „Кући“. саопштено је из Дома културе у Грачаници.

Представа „Кући“ према тексту Људмиле Разумовскe, а у режији Михаила Лаптошевића је прича о напуштеној деци, њиховој потрази за породицом, несрећама и недаћама које су их задесиле на том путу. Кроз судбине деце које срећемо у овој узбудљивој представи открива се читав један свет живота без родитеља пун сиромаштва, криминала, свет у коме се преживљава захваљујући проституцији, просјачењу, крађи.
„Насмејани снови“, у режији Бошка Бошкова, је прича о тинејџеру Трапавку који је несрећно заљубљен у  девојку која воли другог.  Представа говори о љубави и сновима који се могу остварити само уколико у њих верујемо.

Гостовање деце из Грачанице се одржава у оквиру пројекта „Отворимо завесу“ који је подржала Канцеларија за Косово и Метохију.