Харадинај после седнице Владе у Приштини: Нема додатних мера према Србији!

Влада Косова за сада не планира да прошири списак мера против Србије,  нити да повећа таксе на робу из Србије и БиХ,  осим оних  које су већ неко време на снази, саопштио је премијер Косова Рамуш Харадинај после седнице Владе Косова, која је данас одржана у Приштини.  

На конференцији за новинаре, на којој је на питања српских новинара одговара на српском језику, Харадинај је изјавио да осим постојећи такси од 100% на робу из Србије и БиХ Влада Косва за сада не планира увођене нових мера.

Премијер Косова је нагласио да не жели да погоршава постојећу ситуацију, већ намерава да сагледа какав ће бити одјек унапред уведених такси од 100%. Поновио је да „таксе на робу из Србије и БиХ ниусу упућене против народа у Србији, а посебно не“, како је истакао, „протв Срба на Косову јер“, рекао је, „Косово је и њихова кућа“.

Харадинај је апеловао на Албанце и полицију Косова, али и остале да се понашају коректно према Србима, јер су они,  како је оценио, само жртве политике из Боеграда.

„Посебно“, нагласио је, „жртве такве политике су Срби на северу“, које је позвао да за промену мало протестују и против Београда који, како је оценио, „манипулише њима“.

На питање новинара шта ће бити са оставкама четири градоначелника са Севера, Харадинај је рекао да оставке које су упућене на адресу институција Косва и Метохије нису уважене, јер такав ентитет не постоји.

Нагласио је да за сада те оставке не могу да буду ни разматране, јер су упућене институцијама које не постоје.

И.М-А.Ћ