Хладан викенд уз суснежицу и снег

Облачно јутро,  претежно сунчано преподне и подне очекују нас још данас. За викенд падавине, у нижим пределима киша, понегде и снег, који ће ледити при тлу. Формирање већег снежног покривача предвиђа се на већим висинама, најављују из РХМЗ Србије.

На северу и истоку Србије јутрос ће бити претежно облачно и суво, у осталим крајевима сунчано. Постепено наоблачење, на југозападу и југу Србије можемо очекивати у послеподневним часовима који ће  увече и у токуноћи прећи у  слаб снег. Ветар слаб, променљив. Најнижатемпература од -7 до -1°С, највиша дневна од 3 до 7 °С.

Претежно облачно и хладно, пре подне на југу и западу, а после подне и у осталим пределима са снегом биће и у петак.  У послеподневним сатима снег ће, због прилива мало топлијег ваздуха у јужним, централним и западним пределима прећи у кишу, која ће се понегде и ледити при тлу. Ветар слаб и умерен, југоисточни, на северу североисточни. Најнижа температура од -5 до -1 °С, а највиша од 0 на северу до 6 °С на југу.

Прво гдана викенда облачно. Снег ће падати на северу и западу Србије, као и у Тимочкој Крајини, где се и очекује формирање снежног покривача, у централним пределима очекују се мешовите падавине (киша, суснежица и снег), док ће на југу Србије падати киша. Најнижа температура од -3 до 1 °С, а највиша од 0 на северу до 8 на југу°С.

Недеља ће, према прогнози метеоролога, осванути облачна и снежна, на југоистоку од јутарњих часова са кишом која се понегде може ледити при тлу.Најнижа температура од -4 до 0°С, а највиша од 0 до 3 °С.

На већини путних праваца возаче очекују влажни коловози који ће се ледити при тлу, зато се возачима саветује посебан опрез у данима викенда. Будући да се на већим висинама предвиђа формирање снежног покривача у висини од 10 до 12 цм, возачима се саветује да на пут не крећу без зимске опреме.