Поповић: Највећа снага вредни домаћини, а најјаче оружје воља за рад

 „Наша највећа одбрамбена снага су вредни домаћини, а најјаче оружје воља којом обрађују своја имања како би породици обезбедили сигуран опстанак. Зато настављамо да улажемо  у ову врсту одбране и у ову врсту оружја“, рекао је данас у Доњој Гуштерици председник општине Грачаница Срђан Поповић уручујући помоћ  Земљорадничкој задрузи у том месту.

Председник општине Грачаница, Срђан Поповић са сарадницима данас је посетио Доњу Гуштерицу где је Земљорадничкој задрузи  уручио трактор, дозатор за ђубиво и прикључну машину за чишћење снега.

Том приликом Поповић се захвалио пољопривредницима на вредном раду и труду који улажу како би остали и опстали на својим имањима. Осим културе и туризма  пољопривреда је један од највећих ресурса наше општине, нагласио је Поповић.

„Општина Грачаница високо цени рад и труд људи који покушавају  да својим породицама створе егзистенцију. Нема јачег оружја од воље једног човека да ради и ствара. Наставићемо да улажемо у пољопривреду и развој пољопривредних ресурса, а пре свега у људе који желе да обрађују своја имања, како бисмо им олакшали рад и повећали приносе. Ова помоћ коју смо данас уручили Земљорадничкој задрузи је само један мали али важан корак у том правцу. Земљорадничка задруга је важан фактор у том правцу и наставићемо да је опремамо најсавременијим машинама које су највеће оружје за наше пољопривреднике“, рекао је Поповић.

Пројекат помоћи земљорадничккој Задрузи реализовала је општина Грачаница у сарадњи са канцеларијом Европске уније на Косову преко пројекта за стабилизацију заједница III који спроводи ИОМ.

Општина Грачаница за следећу годину планира донацију 30 кошница пчеларима из ове локалне самоуправе.