fbpx

Tači na svečanosti u Prištini: Najveće je zadovoljstvo biti vrhovni komandant BSK-a

Церемонија проглашења БСК - Фото: В.Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Predsednik Kosova, Hašim Tači je na centralnoj svečanosti povodom transformacije Bezbednosnih snaga Kosovva u vojsku, danas kasno popodne u Prištini izjavio da je „ zatvoren proces započet pre mnogo godina na zaokruživanju kosovske državnosti. 

“Mi smo napravili važan korak ka kraju naše države, pošto je vojska stub države. To je zasluga, pre svega, svakog člana KBS-a, njihovog rada i njihovog profesionalizma“, rekao je Tači.

Predsednik Kosova koji se istovremeno i vrhovni komandant  rekao je da KBS nije samo vojska, već je postala institucija od najvećeg poverenja na Kosovu.

„Postala je institucija koja najbolje predstavlja vrednosti Kosova, našeg društva. Koegzistencija, solidarnost, posvećenost i profesionalizam su vrednosti KBS-a, ali i celog društva „, rekao je Tači.

Posebna zahvalnost je izrazio i svim članovima Skupštine Kosova, koji su svojim glasanjem otvorili put za transformaciju KBS-a u vojsu.

„Transformacija Kosovskih snaga bezbednosti biće u saradnji i koordinaciji sa NATO-om i našim partnerima u svetu koji žele izgraditi trajni mir na Kosovu i našem regionu“, rekao je Tači.

Istakavši da je tokom svoje karijere imao razne pozicije i obavljao razne zadatke među onima koje mu predstavljaju najveće zadovoljstvo je da bude vrhovni komandant Kosovskih snaga bezbednosti“, rekao je Tači.

 

%d bloggers like this: