„Тежина ланаца“ у Конгресној библиотеци САД. Упркос претњама албанских националиста наставља се снимање „Тежине ланаца 3“

Документарни филм „Тежина ланаца“ уврштен је у каталог библиотеке Конгреса САД, саопштио је редитељ филма Борис Малагурски. Он је додао да је то де факто Народна библиотека Сједињених Америчких Држава, а да је екипа која је радила на филму оставила неизбрисиви траг за наше и будуће генерације.

„Упркос бројним претњама и притисцима, наставићемо да се боримо“, написао је Малагурски.

Редитељ, кога многи називају српским Мајклом Муром, протеклих неколико дана путем друштвених мрежа добијао је претеће поруке у вези са документарним филмом „Тежина ланаца 3“. Тема овог филма биће НАТО бомбардовања СР Југославије осиромашеним уранијумом 1999. године, биолошким унишавањем наших људи и природе, као и начин на који систематским променама можемо да се ослободимо ланаца неоколонијализма.

Малагурски назначава да претње углавном стижу од албанских екстремиста и да су пријављене надлежним институцијама у Србији које, како је наглсио, на жалост не реагују.

„Неће нас спречити у намери, неће нас уплашти,“ нагласио је Малагурски и упутио позив свима који су у могућности да финансијски подрже наставак снимања филма „Тежина ланаца 3“.

 

И.М.