Одржана конститутивна седница СКОНУС-а и усвојена Резолуција o питању студената на Косову и Метохији

Милан Савић, студент специјалистичких студија Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, једногласно је данас поново изабран за председника Студентске конференције универзитеа Србије. Савић је тако постао први председник, који је добио други мандат, саопшено је из Студентске конференције Унивезитета Србије (СКОНУС).

,,Заједничким трудом и радом постигли смо да смо опет уједињени и да у СКОНУС-у нема поделе међу универзитетима Србије“, рекао је Савић.

Милан Савић

Он је додао да се заједничким снагама мора сачувати јединство које нам је, рекао је, сада потребније него икада.

“Само заједничким снагама можемо одговорити свим изазовима који су пред нама, поручио је Милан Савић, након реизбора.

На данас одржаној седници изабрани су и нови председник Скупштине, потпредседник и секретар Скупштине СКОНУС-а, заменик председника, потпредседници, генерални секретар, студент омбудсман и портпарол СКОНУС-а.

Седница је затворена усвајањем Резолуције Студентске конференције универзитета Србије о питању студената Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.  Поново је исказана подршка у борби за основна права и нормалне услове студирања.

Конститутивна седница (СКОНУС) одржана је Свечаној сали Ректората Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

И. М.