Održana konstitutivna sednica SKONUS-a i usvojena Rezolucija o pitanju studenata na Kosovu i Metohiji

Конститутивна седница 2

Milan Savić, student specijalističkih studija Univerzitea u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, jednoglasno je danas ponovo izabran za predsednika Studentske konferencije univerzitea Srbije.

Milan Savić, student specijalističkih studija Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, jednoglasno je danas ponovo izabran za predsednika Studentske konferencije univerzitea Srbije. Savić je tako postao prvi predsednik, koji je dobio drugi mandat, saopšeno je iz Studentske konferencije Univeziteta Srbije (SKONUS).

,,Zajedničkim trudom i radom postigli smo da smo opet ujedinjeni i da u SKONUS-u nema podele među univerzitetima Srbije“, rekao je Savić.

Milan Savić

On je dodao da se zajedničkim snagama mora sačuvati jedinstvo koje nam je, rekao je, sada potrebnije nego ikada.

“Samo zajedničkim snagama možemo odgovoriti svim izazovima koji su pred nama, poručio je Milan Savić, nakon reizbora.

Na danas održanoj sednici izabrani su i novi predsednik Skupštine, potpredsednik i sekretar Skupštine SKONUS-a, zamenik predsednika, potpredsednici, generalni sekretar, student ombudsman i portparol SKONUS-a.

Sednica je zatvorena usvajanjem Rezolucije Studentske konferencije univerziteta Srbije o pitanju studenata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.  Ponovo je iskazana podrška u borbi za osnovna prava i normalne uslove studiranja.

Konstitutivna sednica (SKONUS) održana je Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

I. M.