fbpx

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova o operativnim kapacitetima za ovu i narednu godinu

Sastanak je otvorio ministar unutrašnjih poslova, Ekrem Mustafa, koji je naglasio da je cilj jačanje uloge foruma za bezbednost u zajednici

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova, u saradnji sa Izvršnim većem Foruma za sigurnost zajednica održalo je poslednji sastanak za ovu godinu na kome je razgovarano o operativnim kapacitetima, izazovima i preporukama za podizanje uloge sigurnosnih foruma u zajednicama.

Sastanak je otvorio ministar unutrašnjih poslova, Ekrem Mustafa, koji je naglasio da je cilj jačanje uloge foruma za bezbednost u zajednici koji će poslužiti, kao dinamičan centar i pomoći sprečavanju i proaktivnoj politici planiranja.

„Jedan od prioriteta Kosova je sigurnost, za koju Vlada ima kontinuiranu posvećenost stvaranju i održavanju sigurnog okruženja za sve svoje građane“, rekao je Mustafa.

On je naglasio da je Strategijom za zaštitu zajednica, kao i Strategijom policije u zajednici, sigurnost građana postala prioritet za institucije na Kosovu i istovremeno omogućuje partnerstvo na rešavanji pitanja bezbesnosti, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.

%d bloggers like this: