Бахтири покренуо петицију за уједињење јужне и северне Косовске Митровице

Градоначелник јужне Косовске Митровице, Агим Бахтири покренуо је и први потписао петицију за уједињење града који је подељен на северни српски и јужни албански део. Бахтиријева иницијатива је добила подршку свих политичких субјеката у локалном парламетну који би требало да расправља о њој.  

Градоначелник Јужне Косовске Митровице, Агим Бахтири каже да је Министарство администрације и локалне самоуправе направило грешку и да је учинило скандалозан потез те, како је оценио, донело политичку одлуку.

„Наш захтев је веома легитиман и позивам ресорно министарство да поново размотри захтев. Кажем вам и уверавам вас да ће наша иницијатива бити примењена по тачкама, јер Градоначелник не подноси Скупштини ништа без претходне подршке. Ову иницијативу подржавају све странке у центру. Нисмо почели ништа да останемо на пола пута. Имам пуно потписа, „каже Бахтири, преносе приштински медији.

У Скупштини се, како преносе медији, сада разматра забрана Министарства администрације и локалне самоуправе о Бахтиријевој иницијативи.