fbpx

Bahtiri pokrenuo peticiju za ujedinjenje južne i severne Kosovske Mitrovice

Gradonačelnik južne Kosovske Mitrovice, Agim Bahtiri pokrenuo je i prvi potpisao peticiju za ujedinjenje grada koji je podeljen na severni srpski i južni albanski deo.

Gradonačelnik južne Kosovske Mitrovice, Agim Bahtiri pokrenuo je i prvi potpisao peticiju za ujedinjenje grada koji je podeljen na severni srpski i južni albanski deo. Bahtirijeva inicijativa je dobila podršku svih političkih subjekata u lokalnom parlametnu koji bi trebalo da raspravlja o njoj.  

Gradonačelnik Južne Kosovske Mitrovice, Agim Bahtiri kaže da je Ministarstvo administracije i lokalne samouprave napravilo grešku i da je učinilo skandalozan potez te, kako je ocenio, donelo političku odluku.

„Naš zahtev je veoma legitiman i pozivam resorno ministarstvo da ponovo razmotri zahtev. Kažem vam i uveravam vas da će naša inicijativa biti primenjena po tačkama, jer Gradonačelnik ne podnosi Skupštini ništa bez prethodne podrške. Ovu inicijativu podržavaju sve stranke u centru. Nismo počeli ništa da ostanemo na pola puta. Imam puno potpisa, „kaže Bahtiri, prenose prištinski mediji.

U Skupštini se, kako prenose mediji, sada razmatra zabrana Ministarstva administracije i lokalne samouprave o Bahtirijevoj inicijativi.

%d bloggers like this: