Коха: Опозиција има за циљ да се супротстави владином предлогу о „Нацрту свеобухватног споразума Косова и Србије“

Косовске опозиционе странке имају за циљ да се супротстави „Нацрту свеобухватног споразума између Косова и Србије“ премијера Рамуша Харадинаја, с резолуцијом која ће се изниети као предлог на крају данашње  Ванредне седнице  открива „Коха Диторе“.

На захтев Демократског савеза и покрета Самоопредељење опозицији је упућен позив да се успротиви документу који је предложио Харадинај. Иако су две главне опозиционе странке искључиле могућност да буду укључене у преговоре, лидери ЛДК изјавили су да се споразум са Србијом не може закључити без њих.

Заједнички став о верзији са којом ће се Косово представити у завршној фази дијалога са Србијом, такође је усмерен на владајуће партије. Међутим, у позиву опозицији није наведено да ли ће опција коју је председник прогласио – размена територија, што је у сукобу с документима које предлаже влада и државни тим, остати на снази.

Данас би на седници Скупштине Косова требало да се поведе парламентарна расправа о „Нацрту свеобухатног споразума између Косова и Србије.