Помоћ дијаспоре за децу из Гораждевца, Осојана и Видања

Срби који живе у Швајрарској обезбедили су новогодишње пакетиће које су поделили деци из Гораждевца, Осојана и Видања. На идеју су, како кажу, дошли спонтано, а акцији се одазвао велики број људи.

Марко Срећковић један од тројице Срба који су дошли да поделе пакетиће каже да је први пут на Косову.

„Људи из Цириха, из Луцерна, из целе Свајцарске једноставно, ми смо досли са том неком идејом и такорећи сви пријатељи који су чули за ту нашу идеју, шта планирамо да предузмемо и да идемо на Косово и Метохију, сви су се јавили и сви су нам помогли, неко новчано, неко кроз неке друге ствари. “, рекао је за Радио Гораждевац Марко Срећковић.

Међу Србима из Цириха који су обезбедили пакетиће за децу, неки су родом из ових крајева. Срђан Симић пореклом из села Лесковац код Клине, каже да је срећан што је имао прилике да се дружи са овом децом.

Директрор Основне сколе у Гораждевцу Милан Анђелоковић захвалио се гостима на пажњи коју су посветили деци у овом крају поводом предстојецих празника. Осим новогодишњих пакетића српска дијаспора из Швајцарске је обезбедила донацију у гардероби као и двеста педесет евра новчане помоћи за децу са посебним потребама.

(Радио Гораждевац)