fbpx

Čolaku: Vlada bi trebala razmotriti privremeno ukidanje taksi na robu iz Srbije

Бела Земља

Savetnik predsednika Kosova, Bekim Čolaku izjavio je da je uvođenje carinske dažbine od 100 % veoma dobra mera, ali da je međunarodna zajednica "pritegla Kosovo" zbog toga.

Savetnik predsednika Kosova, Bekim Čolaku izjavio je da je uvođenje carinske dažbine od 100 % veoma dobra mera, ali da je međunarodna zajednica „pritegla Kosovo“ zbog toga. Čolaku je rekao i da ukoliko SAD i EU traže od Kosova ukidanje takse, onda, „zašto ne bi razmislili o privremenm ukidanju“, prenose prištinski mediji.

Gostujući na jednoj prištinskoj TV. Čolaku je izjavio da nije dovoljno da kažete da ste spremni za dijalog, već su potrebne i konkretne akcije, kao i to da je međunarodna zajednica bila veoma glasna protiv takse na srpske proizvide.

„Ako SAD i EU kažu nama, ‘molimo vas da imate razumijevanja da se pitanje takse rešava u dijalogu’, onda, ja smatram, da ukoliko vlada nastavlja sa dijalogom, zašto ne bi razmisila o privremenoj suspenziji ove mere pod uslovom ‘da se dijalogu da mogućnost od dva ili tri meseca“, rekao je Čollaku.

Iako smatra da je taksa na srpske proizvode veoma dobra mera, ipak je svestan da je međunarodna zajednica pritegla Kosovo zbog te odluke.

„Kao delotvorna, politička, privremena poreska mera, bila je opravdana. Postigla je svoj cilj. Srbija je shvatila da je Kosovo nezavisno i suvereno i da može donositi nezavisne odluke“, izjavio je Čolaku.

(agencije)

%d bloggers like this: