fbpx

Mališani iz Ugljara dobili najlepši novogdišnji poklon, novo obdanište.

Posle 19 godina PU „Naša radost“ iz Ugljara konačno je dobila lep i moderan objekat za dnevni boravak dece. Zgradu su presecanjem vrpce otvorili predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i direktorak vrtića iz Ugljara Ljiljana Martinović.

Posle 19 godina PU „Naša radost“ iz Ugljara konačno je dobila lep i moderan objekat za dnevni boravak dece. Zgradu su, presecanjem vrpce, otvorili predsednik opštine Gračanica, Srđan Popović i direktorak vrtića iz Ugljara Ljiljana Martinović.

Nova zgrada vrtića u Ugljaru, foto V.Ćup, GračanicaOnlajn

Tradicionalno uz pogaču i so, meštano i mališani u pratnji  roditelja, dočekali su predsednika Opštine Gračananica koji je otvorio novi, foncionalni objekat obdaništa u ovom mestu. Popović je presecanjem vrpce, zajedno sa direktorkom te ustanove Ljiljanom Martinović otvorio i predao na upotrebu novi objekat namenjen Predškolskoj ustanovi “Naša radost“.

Srđan Popović i Ljiljana Martinović, foto: GračanicaOnlajn

„Ovo je jedan od najvećih i najznačajnijih projekata u obrazovanju u ovoj godini. Ovo mnogo više znači od novca koji je uložen, jer je svaki projekat koji podrži ili realizuje opština Gračanica znači da vodi računa o svojim građanima, o opstanku i ostanku ovde, posebno u Ugljaru“, naglasio je Popović.

On nije krio zadovoljsto izgradnjom objekta za mališane iz ove i okolnih srdina, čime se stvaraju kvalitetniji uslovi za njihovo odrastanje.

“Nadam se da će narednih godina obdanište biti još punije i da će od nas tražiti proširenje zgrade. Nastavićemo sa ulaganjima u obrazovanju, ali i svim drugim oblastima“, dodao je Popović.

Direktorka PU „Naša radost“ Ljiljana Martinović je rekla da je otvaranje obdaništa u Ugljaru veliki dan za ovo mesto, posebno za decu koja će tu boraviti.

Ljiljana Martinović, foto; V. Ćup, GračanicaOnlajn

„Devetnaest godina radili smo u privatnoj kući i danas konačno dobijamo svoj objekat. U našoj ustanovi upisano je 95-oro dece. Hvala opštini Gračanica i predsedniku Popoviću što su uvideli potrebu da se ovde izgradi ovako lep objekat“, rekla je Martinovićeva.

Objekat obdaništa u Ugljaru površine je 432 kvadrata i nalazi se u blizini tamošnje Osnovne škole. U prizemlju se nalaze dečije spavaone, boravišni prostor, kuhinja sa trpezarijom, višenamenski prostor i pomoćna prostorija za grejanje, dok se na spratu nalaze prostorije uprave.

 Popvić razgleda novi objekat, foto: V. Ćup, GračanicaOnlajn

Sredstva za njegovu izgradnju obezbedila je opštine Gračanica u vrednosti od 122.678 evra.

 

%d bloggers like this: