Малишани из Угљара добили најлепши новогдишњи поклон, ново обданиште.

После 19 година ПУ „Наша радост“ из Угљара коначно је добила леп и модеран објекат за дневни боравак деце. Зграду су, пресецањем врпце, отворили председник општине Грачаница, Срђан Поповић и директорак вртића из Угљара Љиљана Мартиновић.

Нова зграда вртића у Угљару, фото В.Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Tрадиционално уз погачу и со, мештано и малишани у пратњи  родитеља, дочекали су председника Општине Грачананица који је отворио нови, фонционални објекат обданишта у овом месту. Поповић је пресецањем врпце, заједно са директорком те установе Љиљаном Мартиновић отворио и предао на употребу нови објекат намењен Предшколској установи “Наша радост“.

Срђан Поповић и Љиљана Мартиновић, фото: ГрачаницаОнлајн

„Ово је један од највећих и најзначајнијих пројеката у образовању у овој години. Ово много више значи од новца који је уложен, јер је сваки пројекат који подржи или реализује општина Грачаница значи да води рачуна о својим грађанима, о опстанку и останку овде, посебно у Угљару“, нагласио је Поповић.

Он није крио задовољсто изградњом објекта за малишане из ове и околних срдина, чиме се стварају квалитетнији услови за њихово одрастање.

“Надам се да ће наредних година обданиште бити још пуније и да ће од нас тражити проширење зграде. Наставићемо са улагањима у образовању, али и свим другим областима“, додао је Поповић.

Директорка ПУ „Наша радост“ Љиљана Мартиновић је рекла да је отварање обданишта у Угљару велики дан за ово место, посебно за децу која ће ту боравити.

Љиљана Мартиновић, фото; В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

„Деветнаест година радили смо у приватној кући и данас коначно добијамо свој објекат. У нашој установи уписано је 95-оро деце. Хвала општини Грачаница и председнику Поповићу што су увидели потребу да се овде изгради овако леп објекат“, рекла је Мартиновићева.

Објекат обданишта у Угљару површине је 432 квадрата и налази се у близини тамошње Основне школе. У приземљу се налазе дечије спаваоне, боравишни простор, кухиња са трпезаријом, вишенаменски простор и помоћна просторија за грејање, док се на спрату налазе просторије управе.

 Попвић разгледа нови објекат, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Средства за његову изградњу обезбедила је општине Грачаница у вредности од 122.678 евра.