Новогодишњи концерт Мизичке школе „Стеван Мокрањац“: Успеси и награде тек предстоје

Концертом који традиционално приређују пред крај године, ученици и наставнци Музичке школе „Стеван Мокрањац“ представили су се синоћ публици која је до последњег места испунила школску салу, како би подржала и поздравила све учеснике.

Андрија Јовић, директор Музичке школе „Стеван Мокрањац“, фото: ГрачаницаОнлајн

Богатим и шареноликим програмом, уз узчешће, инстурменталиста, вокалних инструменталиста као и хора, публици су се представили ученици нижих и виших разреда Музичке школе „Стеван Мокрањац“, која се од скоро налази у новој згради у Лапљем Селу.

„Сада радимо у много бољим и квалитетнијим усломвима, на моје велико задовољство, задовољство ученика и наставног кадра, а резултати су видљиви и биће још  видљивији.  Освојили смо бројне награде у пртеходној години, а биће их још, верујем и у наступајућој“, каже директрор школе Андија Јовић.

Професор Немања Ђорђевић наглашава да се са припремама ученика за такмичења која предстоје није ни престајало.

„Ову годину завршавамо успешним концертом. Шта смо то радили могли сте да видите и чујете. Код нас фестивали крећу од маја месеца, тако да се ми активно припремамо за предстојећа међународна и домађа такмичења“, каже Ђорђевић.

Немања Ђорђевић и хор школе „Стеван Мокрањац“, фото: ГрачаницаОнлајн

Ђорђевић се нада да ће наступајућа година, када су награде у питању, бити још успешнија од претходне, у којој су освојили низ награда и признања на међународним и републичким фестивалима.

Хор музичке школе „Стеван Мокрањац“ извео је и „Песму војника са Крфа“ за коју је текст написао овдашњи песник Драган Ничић Циноберски, а аранжман за хор и пратњу за клавир је компоновао професор те школе Немања Ђорђевић.

Наставу у Музичкој школи „Стеван Моркањац“ похађа више од 150 ученика, у основној 131 и у средњој 26.

Фото: ГрачаницаОнлајн

Школа је по измештању из Прштине, прво радила у Грачаници, а пре неколико година је усељена у нови простор школског центра у Лапљем Селу.

И. Миљковић