fbpx

Organizacija „28 jun“ dopremila hranu za vrtiće i narodne kuhinje. Uskoro stiže i medicinska oprema.

Humanitarna organizacija 28. Jun uspela je juče, kao prva humanitarna organizacija iz centralne Srbije, da zaobiđe blokade takozvanih prištinskih vlasti, te dopremi hranu do srpskog stanovništva u enklavama, južno od Ibra.

Humanitarna organizacija 28. jun uspela je juče, kao prva humanitarna organizacija iz centralne Srbije, da zaobiđe blokade takozvanih prištinskih vlasti, te dopremi hranu do srpskog stanovništva u enklavama, južno od Ibra.

Kamion sa hranom, koja je esencijalno nužna u ovim trenucima, poslat je od ogranka „28.Juna“ u Crnoj Gori, saopšteno je iz ove humanitarne organizacije.

Hrana je juče stigla na Kosmet, gde je preuzeta od strane lokalnih volontera „28.Juna“ koji su odnah počeli sa njenom daljom distribucijom.

Volonteri „28. juna“ su dopremili hranu za kuhinju vrtića „Đurđevak“ u Gračanici

Skoro 20 paleta brašna, ulja i konzervirane hrane podeljeno je srpskim narodnim kuhinjama i kuhinji vrtića.

Projekat je uspešno realizovan uz pomoć dobrotvornog fonda Čovekoljublje, mitropolije Crnogorsko-primorske i svakako neće biti jedini.

„Nastavićemo da koristimo konsultativni status pri Ujedinjenim Nacijama, kako bismo izvršili dodatne pritiske na takozvane vlasti u Prištini“, naglasili su iz ove humanitarne organizacije iz dijaspore.

Stiže i pošiljka pomoći u medicinskoj opremi i materijalu

Iz Međunarodne humanitarne organizacije „28. jun“ saopštavaju da je drugi kontejner, dugačak 12 metara, a težak 8 tona, napunjen medicinskom opremom i sanitetskim materijalom u vrednosti od 700.000 dolara.

Kontejner je poslat iz Louisvila, a njegov se dolazak očekuje u danima koji slede. Isporuka Božićnih poklona od strane tima „28. juna“ iz Švajcarske, Nemačke i Austrije, otpočela je nakon prispeća njihove izuzetno značajne donacije.

Humanitarna organizacija procenjuje da će za vreme praznika uspeti da dostavi Srpskom stanovništvu pomoć u vrednosti od  jednog miliona dolara.

Što se tiče lobiranja za srpske interese pred međunarodnim institucijama, članovi „28. juna“ održali su čak tri usmena govora pred Ujedinjenim Nacijama, prošlog meseca, u samom sedištu UN-a u Njujorku, ali i u Ženevi i Beču, o eskaliranju humanitarne katastrofe na Kosovu i Metohiji, kao i očuvanju srpske kulturne baštine na KiM-u.  Tome u  prilog  oni su priložili peticiju potpisanu od strane 150.000 ljudi širom sveta.

I.M.

%d bloggers like this: