Бобан Станковић приведен на прелазу Мердаре, огласио се Рамуш Харадинај

Заменик министра културе, омладине и спорта самопроглашеног Косова, Бобан Станковић, приведен је данас на административном прелазу у Мердару од стране полицајаца Републике Србије. Медији преносе да Станковић на Мердару чека да га испита БИА.  Премијер самопроглашеног Косова Рамуш Харадинај привођење функционера СЛС- а назвао је провокацијом „српске државе против грађана Косова“.

Харадинај је посредством друштевних мрежа позвао српске власти да зауставе притисак на грађане Србије који желе да живе на Косову.

“Провокације и неконструктивни приступ српске државе настављају се према грађанима Косова. Данас је на прелазу Мердаре приведен заменик шефа Косовске либералне партије и заменик министра у Министарству културе, омладине и спорта Бобан Станковић. Њега држе српски полицајци без икаквог разлога и на основу информација које имамо, испитују их српски званичници БИА.

Позивамо српске власти да зауставе такву праксу притиска на грађане Србије који желе да изграде своје животе у Републици Косово. Косово је држава свих својих грађана и нећемо прихватити да се на овај начин наши грађани боје“, написао је Харадинај на свом Фејсбук профилу.