Dragan Marković Palma: „Velika Albanija, direktan napad na Srbiju“

Албанска застава

Predsednik stranke "ujedinjena Srbija" Dragan Marković Palma procenio je da je granica između Kosova i Albanije direktan napad na Srbiju. Palma je dodao da to predstavlja i napad na Crnu Goru, Makedoniju, Grčku i Evropsku uniju.

Predsednik stranke „ujedinjena Srbija“ Dragan Marković Palma procenio je da je granica između Kosova i Albanije direktan napad na Srbiju. Palma je dodao da to predstavlja i napad na Crnu Goru, Makedoniju, Grčku i Evropsku uniju.

„Edi Rama to radi zato što se suočava sa velikim problemima u svojoj zemlji, a Ramuš Haradinaj je budući klijent Specijalnog suda. Rama i Haradinaj pokušavaju da pridobiju podršku albanskih nacionalista sa obe strane, naime da Haradinaj ostane na slobodi “, rekao je Marković u izjavi koju su danas objavili Beogardovi mediji.

Marković je naglasio, da „protiv stvaranja velike Albanije, EU može imati samo jedan odgovor – prekid svih odnosa sa Tiranom i Prištinom, jer sve drugo izgleda neozbiljno i podseća na podršku Albanije. “ Uspostavljanjem zajedničkih tačaka na granici između Kosova i Albanije, srpski zvaničnici smatraju da je to prvi korak ka stvaranju velike Albanije na nekoliko dana.