„28. jun“ – Prikupljanje pomoći za porodicu Majstorović

Processed with VSCO with b3 preset

U selu Bogatić kod Šapca živi veteran rata Đuro Majstorović sa svojom petočlanom porodicom.

U selu Bogatić kod Šapca živi veteran rata Đuro Majstorović sa svojom petočlanom porodicom. Čovek koji je pet godina branio naše domove i gledao smrti u oči, osuđen je od strane života da već 23 godine luta po Srbiji, od mesta da mesta, tražeći adekvatan smeštaj za sebe i svoje najbliže.

Rođen je u Kostajnici, odrastao i život proveo tamo sve do 1995. kada biva primoran da napusti svoje ognjište sa svojim narodom u već poznatom etničkom čišćenju od strane hrvatske vojske. Život ga preko Odžaka dovodi do sela Bogatić, gde se Đuro smešta zajedno sa svojim najmilijima.

Nažalost, porodica Majstorović ni 24 godine posle rata nema svoj krov nad glavom, a da li će to i dalje ostati tako, zavisi od svih nas. Naime, u blizini Bogatića humanitarna organizacija „28. jun“ je pronašla malo seosko imanje, na kojem bi Đuro, njegova supruga Danka i njihovi najmiliji napokon pronašli dugo očekivani mir i spokoj.

„Nadam se da ćemo zahvaljujući dobrilj ljudima i vašim donacijama uspeti u nameri da pomognemo ovom hrabrom borcu vojske RSK, da ćemo mu zajedničkim snagama pokazati da smo zahvalni njemu i svim njegovim saborcima na svakoj kapi krvi i znoja koju su prolili da bi mi imali miran san ”, navodi se u apelu za pomoć međunardne humanitarne organizacije „28. jun“.

 

Online Donations:

Credit Card: https://28jun.org/#donate

PayPal: https://www.paypal.me/28jun

Donacije iz Srbije:

Ime: 28. JUN

Dinarski racun broj: 265619031000037746

Raiffeisen banka Srbije