Д. Јевтић: Разумевање и солидарност важнији него икад

Потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић свим православним верницима упутио је божићну честитку.

“Нека овај празник мира, наде и љубави, дарованих нам кроз рођење Христа буду основна покретачка и стваралачка снага у нашем животу. Божић нас подсећа на оне који су нам најближи, најмилији и зато је порука разумевања и солидарности коју овај празник носи у себи данас важнија него икад за све који живе на Косову”, поручује Јевтић у честитки.

Јевтић истиче да се нада да ће “дубоко хумана и племенита духовна порука Христовог рођења улити нову снагу да превазиђемо све потешкоће и посветимо се друштвеном напретку на добробит свих религијских заједница, народа и грађана на Косову“.

„Овај најрадоснији празник треба да нас подстиче и снажи да показујемо љубав , указујемо на прави пут и добро, а одвраћамо од зла и странпутице, поштујемо права и слободу сваког човека. Нека нас дани који су пред нама подсете на важност неговања истинских вредности, важности заједништва, међусобног уважавања, поштовања и разумевања”, истиче министар у оставци и завршавајући честитку традиционалним поздравом.

“Мир Божији, Христос се роди! Ваистину се роди!”

А.Ћ.