D. Jevtić: Razumevanje i solidarnost važniji nego ikad

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Далибор Јевтић, Министар за повратак и заједнице

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić svim pravoslavnim vernicima uputio je božićnu čestitku.

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić svim pravoslavnim vernicima uputio je božićnu čestitku.

“Neka ovaj praznik mira, nade i ljubavi, darovanih nam kroz rođenje Hrista budu osnovna pokretačka i stvaralačka snaga u našem životu. Božić nas podseća na one koji su nam najbliži, najmiliji i zato je poruka razumevanja i solidarnosti koju ovaj praznik nosi u sebi danas važnija nego ikad za sve koji žive na Kosovu”, poručuje Jevtić u čestitki.

Jevtić ističe da se nada da će “duboko humana i plemenita duhovna poruka Hristovog rođenja uliti novu snagu da prevaziđemo sve poteškoće i posvetimo se društvenom napretku na dobrobit svih religijskih zajednica, naroda i građana na Kosovu“.

„Ovaj najradosniji praznik treba da nas podstiče i snaži da pokazujemo ljubav , ukazujemo na pravi put i dobro, a odvraćamo od zla i stranputice, poštujemo prava i slobodu svakog čoveka. Neka nas dani koji su pred nama podsete na važnost negovanja istinskih vrednosti, važnosti zajedništva, međusobnog uvažavanja, poštovanja i razumevanja”, ističe ministar u ostavci i završavajući čestitku tradicionalnim pozdravom.

“Mir Božiji, Hristos se rodi! Vaistinu se rodi!”

A.Ć.