(Не)повлачење такси условљава наставак дијалога

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: производи из Србије

Сусрет председника Косова Хашима Тачија са повереником америчког председника Доналда Трампа, амбасадором Ричардом Гренелом у Бриселу крајем децембра прошле године, поново је отворио питање – да ли ће Влада Косова повући одлуку о увођењу такси од 100 одсто на увоз српске робе пре него што, како инсистира, Србија призна Косово.

Наиме, Тачи је обећао Гренелу да ће се ангажовати за повлачење одлуке о увођењу такси, како би дијалог са Србијом био настављен, а сличан је став изнео и у интервјуу за престижни Вашингтон пост, наводећи да је “спреман да размотри укидање такси, ако се Косову отвори јасан пут ка постизању коначног мировног споразума са Србијом”.

“Да, таксе јесу једна ванредна мера. Постоји спремност са наше стране да пронађемо неко решење за њих. Наша спремност ће се ојачати ако осетимо да нас наши партнери подржавају и дају смернице око овог питања. Што се мене тиче, ја ћу гарантовати косовском народу да те смернице и подршка постоје“, изјавио је Тачи америчком листу.

И амбасадор Гренел је потврдио Вашингтон Посту да је са косовским председником Тачијем поред осталог разговарао и о укидању такси на увоз српске робе, као предуслову за наставак дијалога у Бриселу.

“Председник Тачи и ја разговарали смо о важности доношења дугорочних одлука уместо краткорочног деловања. Било ми је драго што се он сложио и ангажоваће се за укидање такси које су недавно уведене на српске производе. Овај потез би помогао да се пошаљу потребни сигнали да је он озбиљан што се преговорања тиче и изградњи поверења између страна“, рекао је Гренел у изјави за Тхе Wасхингтон Пост.

Косовска јавност је углавном задовољна одлуком Владе о увођењу такси на увоз српске робе, и заслугу углавном приписује премијеру Рамушу Хардинају. Харадинај је, међутим, признао да је председник парламента Кадри Весељи предложио подизање такси од 10 на 100 одсто. Председник Хашим Тачи је у интервјуу ТВ КланКосова изјавио да заслугу за уведене таксе имају политички представници његове бивше Демократске партије Косова.

“Одлуку о таксама донео је Енвер Хоџај у координацији са Кадри Весељијем. Док су Рамуш Харадинај и остали гласали за ту одлуку”, изјавио је Тачи.

На ове изјаве председника Косова одмах је реаговао Фатмур Љимај, лидер Социјалдемократске иницијативе, која је део владине коалиције.

Он је поновио да ће таксе на увоз српске робе бити укинуте након коначног споразума који подразумева признање Косова од стране Србије.

„Јасно смо ставили до знања да Косово вец́ има тим, а не појединца. Постоји државни тим. Такође смо и њима рекли да се разлози за порез морају уклонити. Постоји много услова које Србија треба да испуни да би повукла порез. Ово није једнострано. Ми смо у таквим условима да живимо са Србијом. Постоје стотине споразума које Србија није поштовала“, рекао је поред осталог Фатмир Лимај.

Укидању такси на увоз српске робе противи се и косовски министар за трговину и индустрију Ендрит Шаља, који је изјавио да председник Тачи не може да даје обећања о укидању такси, јер је такву одлуку донела Влада Косова, на његов предлог, као министра, а не председника Косова.

“Док буду постојали разлози због чега смо као Влада Републике Косово били приморани да донесемо одлуку о овим таксама, значи разлози које сам изнео када сам предложио одлуку о таксама, те таксе никада неће бити елиминисане”, изјавио је министар Шаља за Каллxо.цом.

Он је такође истакао да председник Тачи може само да упути захтев Влади како би га размотрила и евентуалну одлуку донела Влада.

“Не знам што се председник сада бави овом послом. То је посао делегације Владе Републике Косово за преговоре. Када од нас као владе буду захтевали да те таксе треба уклонити, из разлога што смо успели то да реализујемо. Њихова реализација подразумева разлоге који су нас навели да уведемо таксе, а онда ја као министар трговине могу да предложим да се уклоне те таксе”, изјаво је Шаља.

И Хаки Шатри, саветник премијера Харадинаја је дневном листу Зери изјавио да председник Косова не може да укине одлуку коју је донела Влада, да свака институција има своје компетенције, што значи да не може једна институција да донесе одлуку, а друга да је укине.

И косовски аналитичари сматрају да председник нема компетенција да повуче одлуку коју је донела Влада, односно да је важно да у конкретном случају, у вези уведених такси на српску робу и коначним споразумом са Србијом сарађују председник и Влада,.

“Наравно да председник не може да одлучи о уводјењу или уклањању такси, али може да иницира питање и може да предложи Влади измену одлука која се директно везују са дијалогом. Председник није рекао да такса треба да се укине, нити је министар Шаља рекао да председник нема право да предложи Влади измену одлуке. Сматрам да је реч о истој држави и нема ничег лошег ако председник И Влада дискутују о одређеним питањима, посебно ако ове године дијалога буде одлучујуће питање за Косово, након писма председника Трампа”, изјавио је Рахман Пачаризи за Радио Слободна Европа.

Политички аналитичар Артон Демхасај је оценио штетном изјаву Тачија око евентуалног укидања такси на српску робу, и констатовао да је неопходно јединство политичког спектра.

“У случају да постоји консензус између Владе, скупштине и председника, онда то може бити у реду. У случају да је близу споразум и да је једини услов укидање таксе, а да је споразум подржан од Европске уније (ЕУ) и Америке, онда би било у реду да се ова такса суспендује. Али ако је ово председник изјавио без координације са изабраним институцијама, дакле споразум није нигде на хоризонту, мислим да може да буде штетна”, изјавио је Демхасај.

Након данашњег сусрета преговарачког тима Косова у Бриселу са посредницом у дијалогу са Србијом, Федериком Могерини, поновљен је став да се таксе на српску робу неће укинути.

Остаје да се види шта ће у наредном периоду предузети председник Косова, како би испунио своје обећање о укидању такси на српску робу, као услов за деблокирање дијалога између Косова и Србије у Бриселу.

У међувремену у Србији и даље постоији нада да ће таксе бити уклоњене веома брзо. Према последњим подацима, од увођења ових такси, пре месец ипо дана, Србија је изгубила више десетина милиона евра.


“Овај пројекат је финансиран преко гранта Америчке Амбасаде у Приштини. Мишљења, ставови и закључци или препоруке садрзане овде припадају аутору(има) и не изразавају неопходно ставове Стате Департмента.“

Виолета Ороши Беришај
КосоваЛиве