Општина Грачаница: Путеви проходни, соли и ризле има довољно

Упркос снегу који веше сати непрестано пада, сви путеви на територији општине Грачаница су проходни. Заосталог снега и даље има на коловозу јер со и ризла који се посипају на појединим деоницама, због ниске температуре, не делују на начин како би требало, каже директор Одељења јавних служби општине Грачаница, Владица Трајковић.

Екипе за ванредне ситуације и Јавних служби општине Грачаница као и радници компаније која има уговор за одржавање путева на територији наше општине су на терену. Према речима директора Одељења за јавне службе који је обишао на територији општине Грачаница су сви путеви проходни.

Чистач снега, фото; Општина Грачаница

Он је саопштио да је поред расположиве механизације, од велике помоћи и трактор са прикључном машином за чишћење снега, који је недавно заједничким средствима општине и ИОМ-а дониран Земљорадничкој задрузи и који се користи за чишћење локалних улица где такође насипа со и ризла.

„ Мобилисали смо све расположиве екипе као и механизацију за одржавање путева. Могу да кажем да су сви путеви на територији општине Грачаница проходни. Због веома ниске температуре со и ризла не делују на начин на који би требало на појединим путним правцима тако да се надамо да ће у току дана доћи до отпљавања и бољег реаговања. Наравно наше екипе стално обилазе терен и тамо где је потребно додаваћемо још соли и ризле“, рекао је Трајковић.

Из одељења Јавних служби поручују возачима да вожњу прилагоде условима на путу, да се држе прописног растојања између возила како би се осигурала безбедност у саобраћају, а радницима било омогућено да несметано раде на одржавању проходности путева на територији општине Грачаница, будући да су метероролози највили да ће снег умереног и јачег интензитета падати и наредна три дана.