Gračanica, ulica otvorenog srca

Грачаница, улица отвореног срца

Manifestacija „Gračanica otvorenog srca“, održana u Gračanici uoči dočeka Nove godine po Julijanskom kalendaru, imala humanitarni karakter.

Manifestacija „Gračanica otvorenog srca“, održana u Gračanici uoči dočeka Nove godine po Julijanskom kalendaru, imala humanitarni karakter. Sredstva prikuljena od prodaje „klovnovskih noseva“, namenjena su za lečenje Nevene Miljković iz Lipljana koja je obolela od leukemije.

Manifestaciju u Gračanici, po ugledu na „Ulicu otvorenog srca“ u Beogradu, podržali su doktori klovnovi slanjem klovnovskih nosića, koji su po ceni od 1 evra prodavani na štandu koji je bio postavljen na Trgu oslobodiocima.

U okviru manifestacije održana je i žurka za najmlađe, a mališani su se fotografisali sa članovima sastava „Tropiko bend”, koji će pevati za doček Nove godine po Julijanskom kalendaru. Istovremeno deca su mogla i da se fotografišu sa Deda Mrazom.

Manifestaciju Ulica otvorenog srca u Gračanici posetio je i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović koji je kazao da je Gračanica danas ponosna, jer je dečja radost ono zbog čega svi treba da živimo i da se borimo.

„Njihova ljubav je najiskrenija, bez lažnih osmeha i skrivanja. Sva snaga za koju se borimo danas je ovde sabrana u centru Gračanice. Ovo je naš motiv da stvaramo bolji život za njih. Ovo što smo danas pripremili je samo deo onog što smo uradili i što planiramo da uradimo. Nadam se da ćemo ovom manifestacijom koja ima humanitarni karakter, bar malo pomoći Neveni u njenom izlečenju“, rekao je Popović.

Ideja o organizovanju ove manifestacije potekla je od zaposlenih u Odeljenju za zdravstvo i socijalnu zaštitu opštine Gračanica.

Anđelka Ćup