„Симонида“, у част Божићних и Новогодишњих празника

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Хор „Симонида“

Хор „Симонида“ одржао Божићно – Новогодишњи концерт у Грачаници. Концерт је улепшао фолклорни ансамбл „Славуј“ из Новог Бадовца, а износом од 1.000 евра, подржала га је Општина Грачаница.

Хор „Симонида“, духовним и косовским етно песмама честитао Божићне и Новогодишње празнике публици у Грачаници. Иако сала Дома културе није била пуна, сви који су дошли, нису се покајали. Вођени вештом руком младог диригента Лазара Данића, певачи хора „Симонида“, показали су зашто су за мање од две године постали незаменљив део било каквог културног догађаја на централном Косову, али и шире.

Председник удружења „Симонида“, у оквиру којег је основан истоимени хор, Братислав Богдановић, већ је најавио нове наступе.

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Братислав Богдановић

„Припремамо концерт у част 800 година самосталности Српске православне цркве. То је велики јубилеј који треба обележити низом манифестација, па ћемо и ми у сарадњи са Домом културе и организацијама које се баве културом на овим просторима, припремити адекватан програм“, каже Богдановић.

Треба напоменути да хор „Симонида“, нема свој простор за вежбање и нема своје инструменте, па се руководиоци и млади музичари сналазе. Пробе одржавају у Основној школи „Краљ Милутин“, а инструменте позајмљују од Музичке школе из Грачанице. У хору, који се финансира само преко пројеката, тренутно је двадесет петоро младих, узраста од 11 до 18 година.

Анђелка Ћуп