Канцеларија за КиМ осудила напад на амбуланту у селу Новаке код Призрена

Kанцеларија Владе Србије за Косово и Метохију најоштрије осуђује напад на амбуланту у селу Новаке код Призрена, и упозорава да је реч о очигледном покушају застрашивања малобројних Срба који су остали да живе у Метохији у немогућим условима и упркос свакодневним притисцима.

„Здравствени објекти су у цивилизованом свету поштеђени разарања, чак и у ратним условима, а овај вандалски напад показује размере албанског шовинизма и сву жестину мржње према српском народу на Косову и Метохији“, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ, уз напомену да међународне институције на Косову и Метохији, с обзиром на ескалацију непријатељства према Србима јужно од Ибра, српском народу хитно осигурају бољу и ефикаснију заштиту, јер су,како се даље наводи, на то обавезане и својим мандатом и вредностима које декларативно бране.

„Приштину још једном позивамо да престане да гради друштвену климу у којој ће овакви напади бити толерисани, одобравани или чак подстицани од стране најекстремнијих албанских политичких структура“, закључује се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Подсећамо да је ТВ Мост раније јавила да је у селу Новаке код Призрена, синоћ обијена амбуланта и да су непознати нападачи поломили неколико прозора. Случај је одмах пријављен косовској полицији.

А.Ћ.