„Венац“ помаже лечењу Драгана Трипковића из Племетине

Aнсамбл народних игара и песама са Косова и Метохије „Венац“ са својим Омладинским ансамблом и Дечијим ансамблима организује „Светосавски концерт“ 30.01.2019.у 19 ч. у Дому културе Грачаница.  Руководство „Венца“ је одлузчило да после обраћања Драгана Трипковића из Племетине за помоћ у лечењу концерт буде хуманитарног карактера.

На Светосавском хуманитарном концерту учествоваће и гости, Културно-уметничка друштва са централног Косова и Метохије.  Сав приход од концерта намењен је Драгану Трипковићу из Племетине за трансплантацију бубрега.

Улазнице за концерт по цени од 200 динара и у продаји су сваког дана од 09-15 ч. на билетарници Дома културе у Грачаници.ж

Посебна „хуманитарна карта“ која ће се продавати на терену и по штандовима је 100 динара, и она је направљена ради учешћа људи у акцији који нису у могућности да дођу на концерт. Међутим, они који купе „хуманитарну карту“ и предомисле се у међувремену за долазак на концерт, при доласку на концерт треба да доплате 100 дин. за пуну цену карте.

У Грачаници ће од 24.01.2019. у току целог дана бити постављен штанд у центру код видео бима где ће се продавати „хуманитарне карте“. Целокупан приход од свих карата, и редовних и хуманитарних иде у хуманитарне сврхе Драгану Трипковићу из Племетине.

Из “Венца“ напомињу да ће помоћи и друге организоване акција које имају исти циљ.

Покровитељ концерта је Министарство културе и информисања Републике Србије.

Организатор концерта је Ансамбл „Венац“, уз техничку подршку Привременог органа града Приштине и Дома културе Грачаница.

Организацију продаје „хуманитарних карата“ на терену помоћи ће породица и пријатељи Драгана Трипковића.