Скупштина Косова данас о Буџету за 2019, Нацрту закон о платама. У току гласање за Нацрт закона о реформи јавне управе и независних агенција

Скупштина Косова наставила је рад у Приштини, док се на дневном реду данашњег редовног заседања налази 9 тачака. Посланици, њих 86 који присутвују седници, изјасниће се, између осталог,  о усвајање Буџета за 2019. годину, Нацрту закона о платама, али и о Нацрту закона о рефрми јавне управе и независних агенција.

Председник Комисије за јавну урпаву Наит Хасани, који долази из редова ПДК, образложио је извештај са препорукама, који је како је рекао, “ након дугог и мукотрипног рада, али и притисака који су долалазили са разних старна, ова комисија напокон урадила предложену измену и допуну Нацрта закона о реформи јавне управе о независних агенција.

Са данашњег заседања Скупштине самопроглашеног Косова, фото; В.Ћуп, ГрачаницаОНлајн

-Циљ овог Нацрта закона и осталих је регулалисање и функцинисање важних питања за Косво и значајнији је од многих атака који се односе на Косовску управу, рекао је Хасани.

Министар за јавну управу и аднистрацији Махир Јагџилар, позвао је посланике на усвајање закона на који је предложено укупно 65 амандамна.

Након краће полемике о томе да ли да се о поднетим амандманима гласа појединачно и електрониским путем или у пакету, с обзиром на то да је на двневном реду свега 9 тачака на које је  поднето чак 400 амандамана, посланици су захтевали да се о сваком амандману гласа појединачно. У овом тренутку траје гласање на поднете амандамне о предлогу Нацрта закона о реформи јавне управе и независних агенција.

И.Миљковић