Đurić: Mesto stradanja Slavuja i Perenića će iznova biti obnavljano. Odustajanje i ćutanje značilo bi amnestiju za zločince!

Da li će Priština i međunarodne institucije ikada utvrditi ko su vandali i fanatici koji iz godine u godinu ruše spomen-ploču nestalim novinarima Đuri Slavuju i Ranku Pereniću i tako bar jednim malim gestom pokazati da žele da Kosovo i Metohija bude istinski multietničko i dom ikome osim Albancima?, pita se direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Đurić podseća da su dvojica novinara oteta ali da nisu izbrisana iz naših sećanja, i mesto njihovog stradanja biće iznova i iznova obeležavano uprkos zločincima i njihovom vandalskim pirovima, jer, naglasio je, „dobro i pravda su istrajniji od svake mržnje“.

„Svake godine se gnušamo nad istim zlodelom, a kolege Slavuja i Perenića nepokolebljivo obnavljaju spomen-ploču, jer odustajanjem bismo se poklonili zločinciman, a naše ćutanje bi bilo amnestija.

Istorija stradanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji je ispisana neizbrisivim slovima, i ona se ne može ni preorati, ni zatrpati, ni minirati, niti silom poslati u zaborav, zato još jednom zahtevamo da se rasvetli sudbina Đure Slavuja i Ranka Perenića“, zaključuje na kraju izjave direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić.

I.M.