fbpx

Orahovac: Ploča otetim novinarima sedmi put srušena i iščupana bagerom.

Ploča postavljena na mestu gde su 21. avgusta 1998. godine oteti novinari Đuro Slavuj i Ranko Perenić porušena je i odnesena, sedmi put za poslednjih šest godina.

Ploča postavljena na mestu gde su 21. avgusta 1998. godine oteti novinari Đuro Slavuj i Ranko Perenić porušena je i odnesena, sedmi put za poslednjih šest godina. Nedaleko od mesta gde je bila, pronašli su je predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) na Kosovu Budimir Ničić i član Uprave UNS-a Živojin Rakočević.

Na mestu gde je bila ploča vidljivi su tragovi građevinske mašine kojom je ploča sa postoljem iščupana. Oko mesta gde je bila, nalazi se velika količina zemlje, građevinskog šuta i kostiju, najverovatnije životinjskog porekla.

Na ploči koju su poslednji put postavili članovi Udruženja novinara Srbije 15.  maja 2018. godine na srpskom i albanskom jeziku piše “Ovde su 21.8.1998. godine otete naše kolege novinari, Đuro Slavuj i Ranko Perenić – tražimo ih”.

UNS sa svojim ogrankom na Kosovu najoštrije osuđuje ponovno rušenje ploče i zahteva od međunarodnih i kosovskih institucija da otkriju ko već sedmi put čini ovo divljaštvo.

%d bloggers like this: