Поповић разговарао са представницима локалних савета

Представници Локалних савета известили су Поповића о тренутном стању у својим местима. Сви су имали могућност да изнесу  проблеме које муче грађане из средина одакле долазе. Највише примедби односило се на инфраструктурне проблеме.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић истакао је свестан свих проблема, као и да није могуће све решити одмах, али да ће се локална самоуправа потрудити да у свим местима улаже равномерно.

 -Важно је да разговарамо и комуницирамо, да заједно одредимо приоритете и направимо план за њихово решавање и верујем да ћемо доћи до резултата. Важно је и да Локални савети редовно одржавају састанке и буду активнији у комуникацији са својим мештанима, рекао је Поповић.

Представник Локалног савета из Грачанице Синиша Ђорђевић затражио је санацију пољских путева који су због великих падавина оштећени.

Александар Костић из Преоца затражио је асфалтирање локалних улица у том месту.

Преставник Горње Гуштерице Слађан Митић пожалио се на недостатак гробних места у том месту, док је представник Доње Гуштерице указао на честе рестрикције воде и струје и затражио санацију канализационе мреже.

Представници четири села у близини реке Ситнице затражили су решавање питања водоснабдевања.

Локални савети затражили су наставак пројеката на социјалном и стамбеном збрињавању, посебно младих брачних парова.

Представници Општине Грачаница су евидентирали свако питање и проблем на који је указан током састанка. Поједини проблеми биће решени што пре, док је за поједине неопходна анализа надлежних служби, које ће након тога дати мишљења и препоруке.

(инфо служба општине Грачаница)