Карабинијери поклонили лекове и завојни материјал болници у Грачаници

Хируршкој и гинеколошкој болници у Грачаници, италијански карабинијери уручили су данас помоћ у виду лекова и медицинског материјала, саопштено је из информативне службе општине Грачаница.

Помоћ у лековма достављен болници у Грачаници.

Помоћ је испред донатора уручио пуковник Колонело Руђерио Каподивенто, који је том приликом истакао да помажући КБЦ, карабинијери помажу свим становницима општине Грачаница.

-Велико нам је задовољство што можемо да помогнемо овом народу а одлуку о помоћи донели смо у договору са градоначелником. Ово је за мене прва донација Грачаници али се надамо да ћемо поново организовати сличне акције“ ,казао је пуковник Колонело.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић захвалио се у своје лично име и у име свих мештана италијанским карабинијерима на помоћи истичући да је помоћ веома значајна.

-Помоћ долази у право време јер сви знате да се суочавамо са отежаном ситуацијом када је у питању и снабдевање болнице због увођења такси од 100 посто на робу из Србије“, рекао је Поповић.

Поповић и Каподивенто

Директор КБЦ-а Приштина са седиштем у Грачаници професор Братислав Лазић каже да су карабињери доставили углавном медицинске препарате, санитетски материјал и лекове у овом тренутку недостају и чије су залихе при крају.

-Ово ће помоћи да поуздано у неком наредном периоду наставимо са радом. Увек смо за овакву врсту сарадње“, нагласио је проф Лазић.

(инфо служба општине Грачаница)