fbpx

Jevtić sa Eideom: Mora se odustati od jednostranih odluka i poteza

Jevtić i Eide su se složili da dijalog Beograda i Prištine nemaju alternativu i da postoji potreba da se pitanje odnosa dva najveća naroda na Zapadnom Balkanu konačno reguliše kompromisom oko pitanja Kosova.

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci, Dalibor Jevtić, sastao se danas u Prištini sa norveškim diplomatom i bivšim specijalnim izaslanikom generalnog sekretara UN za Kosovo, Kai Eideom. Jevtić i Eide su se složili da dijalog Beograda i Prištine nemaju alternativu i da postoji potreba da se pitanje odnosa dva najveća naroda na Zapadnom Balkanu konačno reguliše kompromisom oko pitanja Kosova.

 – Današnji sastanak sa gospodinom Eideom bio je koristan i mislim da je i on mogao da čuje viđenje situacije iz ugla predstavnika Srba na Kosovu, rekao je Jevtić.

Kai Eide je naglasio da na Kosovu boravi kako bi čuo sa kakvim se sve problemima kosovsko društvo susreće i dodao da Beograd i Priština moraju konačno doći do rešenja tih problema. Tokom sastanka je istaknuto da se mora odustati od jednostranih odluka i poteza poput one o uvođenju taksi na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine i da se na taj način jedino može dati šansa nastavku dijaloga.

%d bloggers like this: